13 mei t.e.m. 24 mei 2021


De mededeling dat we dit jaar op 14, 15 en 16 mei a.s. geen ‘normale’ 49ste ‘100 km van Ieper’ kunnen organiseren, zal u wellicht niet verbazen. De coronacijfers blijven de laatste maanden immers als een jojo op en neer gaan en ook de vaccinatiecampagne kent een aarzelende start. Allemaal zaken die het onmogelijk maken om tijdens het weekend van O.H. Hemelvaart een klassieke wandeldriedaagse te organiseren.

De handdoek gooien doen we dit jaar echter niet… Met het bestuur van onze wandelclub hebben we de voorbij maanden een NIEUWE ‘covid-veilige’ formule voor dit jaar uitgewerkt.

De 49ste editie van onze ‘100 km van Ieper’ wordt van donderdag 13 mei t.e.m. maandag 24 mei 2021 de ‘100 km ‘rond’ Ieper’.

Het concept…

Vanuit Ieper en de 10 deelgemeenten zal er door iedereen in lus-vorm kunnen gewandeld worden over afstanden van 8 tot meer dan 40 km. Onze parcoursbouwers hebben 5 lussen in achtvorm van ±20km uitgestippeld. Elke lus van 20km bestaat bovendien uit 2 kleinere lussen van een 10-tal km die telkens ook apart gestapt kunnen worden. Ideaal voor minder geoefende stappers, gezinnen met kinderen en G-sporters.

De 11 startplaatsen bevinden zich t.h.v. de kerk/dorpsplein in elke Ieperse deelgemeente (St-Jan, Zillebeke, Hollebeke, Voormezele, Dikkebus, Vlamertinge, Elverdinge, Brielen, Boezinge, Zuidschote) en aan de Fenix waar telkens een grote 100km-kegel de startplaats zal aanduiden. Alle parcours zullen vanaf 13 mei (O.H. Hemelvaart) tot en met 24 mei (Pinkstermaandag) a.s. permanent bewegwijzerd worden. De parcours zullen ook in GPX-formaat beschikbaar zijn en via onze website ook met een QR-code kunnen gedownload worden.

Inschrijven hoeft helemaal niet en elke wandelaar kan vrij bepalen wanneer, waar en welke lus hij/zij wenst te stappen. Alles samen zullen er meer dan 100km wandelwegen bewegwijzerd worden. Een aantal lussen van 20km raken elkaar waardoor er voor de liefhebbers ook ±40km kan gewandeld worden. De parcours lopend afleggen kan uiteraard ook.

Het wordt een 12-daagse vrijblijvende ‘gratis’ formule zonder inschrijvingen, bevoorradingen… maar met de focus op wandelen in en ‘rond’ Ieper. De uitdaging is uiteraard om in 12 dagen alle lussen af te stappen!

Meer info volgt binnenkort…


Met dank aan: